header

Waar is de hemel?

Naar aanleiding van de tekst in Mattheüs 5:5 - Zalig de zachtmoedigen; zij zullen de aarde beërven, vond ik deze heel mooie verklaring in Strongs Concordantie.

Naar aanleiding van de tekst in Mattheüs 5:5 – Zalig de zachtmoedigen; zij zullen de aarde beërven, vond ik deze heel mooie verklaring in Strongs Concordantie.

1093 gḗ – correct, de fysieke aarde; (figuurlijk) de “arena” waar we in leven, die zich bevindt in de ruimte en tijd die God gebruikt om ons op de eeuwigheid voor te bereiden. (1093 /gḗ) is de tijdelijke, oefenplaats waar we onze morele voorkeuren “in het vlees” uitleven.
Dat is, als vrije morele personen (overeenkomstig 2 Korinthiers 5:1-10).

Op deze manier maakt God een eeuwig verslag van alles was we op aarde doen.
Door het geloof wordt elk tafereel des levens op gelijke wijze relevant voor de eeuwigheid.
(vergelijk: Mt 13:31,32,17:20; Lk 16:10; Lk 17:6; 2 Pet 1:1).

Het Oud Testamentisch Hebreeuws woord 776 /asitía (“aarde”), verwijst ook naar de fysieke aarde als “Gods arena” = “het fysieke theater” waarin onze eeuwige bestemming wordt uitgespeeld].

De “morele voorkeuren” waarover hier gesproken wordt, is de voorkeur die in agapé tot uitdrukking komt – van God naar ons en van ons naar God. Die “voorkeur-liefde” mogen wij in “de morele arena aarde” uitleven in het vlees, om straks eeuwig deelgenoot te worden van “de verblijfplaats van God” cf. Johannes 14:2.

Onze uiteindelijke “hemel” is de vernieuwde, fysieke aarde, waar wij onze voorkeur-liefde voor God, voor eeuwig zullen uitleven. En weet je wat zo mooi zal zijn aan die arena? God zelf zal bij de mensen wonen!

Werkelijk, een Hemel op Aarde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

Meer Bericht

Gevaren van Vaccinatie

Ouders wees voorzichtig met vaccins. Laat je kind geen prikje krijgen als het ziek of hangerig is. De dokter en consultatie buro zullen zeggen het kan geen kwaad. Doe het niet.

Heerlijke en eenvoudige recepten

Ellen White adviseert twee maaltijden per dag en niets tussendoor.
’s morgens als de keizer; ’s middags als de koning; ‘savonds als de bedelaar.
En mijn ervaring is dat je lichaam hier het best op reageert. de bedoeling is dat je op een compleet lege maag gaat slapen. Dan krijgt je maag rust en je hersens ook. en kanhet lichaam zich concetreren op herstelwerkzaamheden.
Soms is het moeilijk je aan dit ritme te houden. Immers als je van je werk komt, heb je honger. Kwel je zelf dan niet, maar maak het niet te bond. Probeer ten minste 4 uren voor het slapengaan te eten. Dan is je maag weer redelijk geleegd en slaap je beter. Vermijd al te vette spijzen in de avonduren.

EGW notities

U kunt op deze pagina het Supplement bij de Sabbatschoollessen van het lopende kwartaal downloaden.Gedachten van Ellen G. White als aanvulling bij de onderwerpen in

Free Sabbath e-book

Hieronder kun je mijn boek over de sabbat van het vierde van de Tien Geboden downloaden.Ik zou het leuk vinden te horen wat je van het

De Bijbel zonder Schepper

Wie moeite heeft met Genesis 1 en 2, moet de Bijbel maar liever bij het oud papier doen, want God als Schepper is HET ultieme karakter van de God van de Bijbel; een daad die Hij als

Zonen Gods zijn geen gevallen engelen

Wie zijn de zonen Gods?
Genesis 6:1,2,4
Men zegt: Zonen Gods en dochters van mensen = reuzen? Maar dat staat er niet.
Er staat: “… en ze hun kinderen baarden.” Nephilim (meervoud); van naphal = vallen. Letterlijke vertaling: gevallenen.

Tamid in Daniel – een betere uitleg

Het Bijbelboek Daniel is alleen te begrijpen als de heiligdomsleer begrepen wordt. Omdat veel Zevende-dags Adventisten geen onderwijzing meer ontvangen in het heiligdom, of onvoldoende – in andere kerken al helemaal niet – , is Daniel voor velen een gesloten boek. De heiligdomsleer is ontegenzeggenlijk het fundament voor de ZDA-theologie. Letterlijk elke leerstelling en geloofspunt van de ZDA-kerk vindt zijn basis in de heiligdomsleer, dat Jezus Hogepriester is in het Hemelse Heiligdom.

Beeldenaanbidding

Wat is er mis voor een protestantse kerk om een gebedsruimte te huren waar beeldenaanbidding, geestenaanbidding, iconen en tekenen van Katholieke riten prominent aanwezig zijn? Kunnen Protestantse Bijbelvaste christenen wel de God des Hemels aanbidden in dergelijke ruimten? 

Sterven is Winst?

“Het leven is mij Christus en sterven gewin” en “ik verlang heen te gaan en met Christus te zijn, want dit is verreweg het beste”. Fil 2:21,23.

Dit tekstgedeelte spookt al dagen door mijn hoofd. Wat bedoelt Paulus? Spreekt hij van een leven als geest na de dood? Hoe begrijp ik dit en hoe leg ik het aan een ander uit?